GGH CREW!!

GGH CREW!!
welcome to Muhamad Azyrul Hafieze's official blogsite!

Sunday, 25 September 2011

kisah2 lucu 2

Babi mati ko makan?



PERBUALAN ANTARA CIKGU A DENGAN MURID A....

CIKGU A:KLO BABI MTI KAMU MKN X?????

MURID A:X.......

CIKGU A:KNP KAMU XMKN?????

MURID A:KLO BABI MTI WTPE SY NK MKN......

CIKGU A:BABI MTI LANTAK DY LA....KAMU TTP MKN.....BENGONG MU.........

MURID A TERUS BENGANG DAN TERDIAM.......SEMUA PELAJAR JELAK DAN KETAWA KAN MURID A.........


Mane u pnyer skyline?
Sepasang kekasih di kedai makan.
GF : u tau x rokok ni blh wat u cpt mati?

BF : mane ade. Jodoh ajal maut semua kat Tuhan yang tentukan...

... GF : hmmmm...berapa banyak u habiskan duit untuk rokok?
BF : satu kotak Dunhill RM10. Perghh! Feeling...

GF : satu hari satu kotak. seminggu RM70. Sebulan RM2,100. Setahun RM25,200...ayg mule isap rokok bile???
BF : pandai math u ni...dri tingkatan 2. kenape?

GF : skrg ayg punye umo 24. 24-14=10..
and then RM25,200 darab dengan 10 dapat RM252,000! Banyakkan yang u dah bazirkan dlm tempoh 10 tahun.

BF : so? I ade mintak duit kat u ke nak beli rokok? Tak adakan?!

GF : memanglah takde tapi kalau u tak merokok and u simpan skrg u dah boleh
beli Skyline ke... Evo ke... semua boleh!

BF : u isap rokok x yang?

GF : Tak yang...kenape tanye mcm 2?

BF : kalau u x isap rokok mcm i...mane Skyline u?

GF : !4#$%^&*



ERRK!!
Seorang pemuda membawa teman wanitanya ke sebuah restoran Itali yang sangat terkenal. Dia sendiri pun belum pernah masuk sebelum ini.. tapi demi mengambil hati teman wanitanya.. dia memberanikan diri untuk makan di restoran itu...

Setelah mereka duduk dan memakan anggur yang disajikan.. si lelaki mengambil menu... Kerana bingung melihat nama-nama aneh masakan Itali.. dia memilih sembarangan...

"Waiter.. bawakan kami makanan Giuseppe Spomdalucci untuk 2 orang" kata lelaki tadi..
... ...
"Maaf.. encik" jawab waiter tersebut..

"Itu nama pemilik restoran ini..encik nak makan die ke?"
''Erkkkkkk??? 




KATA2 YG ADA TANPA KITA SEDARI,




Manusia - Eh, dah subuh dah?
Malaikat - bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh mu ....
Syaitan - Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ini...awal lagi nie?.zzzzzzzz

Manusia - Nak makan, laparlah ??
Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah....
Syaitan - Ahh, tak payahla... dah lapar ini !! mmm..sedapnyaaaa? ..

Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?
Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat..
Syaitan - Ehh, panaslah, takde style langsung, nampak kampung!!!

Manusia - Alamak, dah lewat!
Malaikat - Bersegeralah wahai manusia , nanti terlewat ke pejabat.....
Syaitan - Ahhh?awal lagi?mmm..aaahh? suruh si X, punchkanlah?

Manusia - Azan sudah kedengaran.. ..
Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah menunaikan kewajipan
Syaitan - Baru pukul berapa.. rilex lah..awal lagi nieii?.

Manusia - Eh, eh.... tak boleh tengok ini, berdosa...
Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah Maha Melihat dan mengetahui !
Syaitan - Perggghh... best tu... . rugi ooo kalau tak tengok nie..

Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa
Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..
Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang, lantaklahh? ..

Manusia - Elok kalau aku sampaikan nasihat ini kepada orang lain
Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat-menasihatil ah sesama kamu..
Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa susah2... pandai2lah?

Manusia - aku telah berdosa..
Malaikat - Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu,sesungguhnya Allah Maha Pengampun. .
Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat... lagipun muda hanya sekali....rugila. .... (kalau sempatla)

Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!
Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai Allah, berpalinglah dari jalan itu ....
Syaitan - Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu...Jomlahhh?

Manusia - Uuhhh?letihnya arini..tak solat lagi nieee?.
Malaikat - Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA, kebahagiaan di dunia dan akhirat untukmu. Solat itu wajib bagimu...
Syaitan - Hey anak Adam, ikutilah aku,kebahagiaan di dunia (sahaja) dan kebahagiaan diakhirat (jangan mimpilah!) untukmu....

Sekarang anda mempunyai 3 pilihan :
1. Anda - Patut ke aku biarkan teks ini tetap di sini..
2. Malaikat - Ingatkan pada kawan yang anda kenal (sebarkan ini)
3. Syaitan - Tak payahlah sebuk2 biar je disini..kalo boleh delete je.. :)

Sunday, 18 September 2011

kisah2 lucu 1


Mak x syg adeq ke??


anak : mak, apa dalam perut mak tu?
mak : adik hang laa
anak : mak benci adik ke?
mak : ehhh,mak tak pernah benci anak mak.
anak : dah tu , kenapa mak telan dia?...
mak : kalau aku tampaq hang jangan tanya pasai pa nohh..=="


awq x mandy ag ae??

Ade sorg mamat nie , die ngan kwan die brchatting , jom dengar dialog die :
mamat : hye .
kawan : hai gak .
mamat : awak x abis2 on9 ea ?
kawan : mne adew , kite baru je on9 .
mamat : awak x mandy ag eah ?
kawan : eh3 ! mne adew !
mamat : abis tu pic awak hary2 same ??
kawan : @#$%!




Tuesday, 21 June 2011

Bukti Cinta Sejati



Ada sorang lelaki buta.
Semua orang bencikan dia, kecuali kekasihnya.
Lelaki itu selalu berkata, "Saya akan mengahwini awak di saat saya boleh melihat."
Suatu hari, ada orang dermakan mata kepada lelaki itu.
Akhirnya dapat juga lelaki itu melihat.
Dengan segera, dia pergi menemui kekasihnya.
Tetapi, bila dia melihat kekasihnya, dia merasa sungguh terkejut kerana kekasihnya juga buta.

Kekasihnya bertanya, "Sudikah awak berkahwin dengan saya sekarang?"
Tanpa sebarang alasan, lelaki itu menolak.
Kekasihnya tersenyum dan berlalu pergi sambil berkata. "Tolong jaga mata saya baik-baik..."

Thursday, 26 May 2011

PanAS!!

Bukan nk citer psl mkanan panas yg sedap dan mengiurkn,tp nk citer psl panasnyer hati aq.Minggu ni merupakan mnggu peperiksaan prtngahan thun dkt skolh aq.Sume berjalan dgn baek skali kecuali ari ni.Aq mmg panas giler ngn sorang cikgu nme xxxxxxxxxxx,dh lh pekse PI mse tuh aq x bce buku langsong pastu die leh tkar tmpt dok dal laki,tmpt aq die tukar kt belakang....................ujung skali x mcm panas lak,spe la aq nk tiru klu dok situ.Nsib bek aq dpt jwb.Tp aq risau dgn subject kedue ni.Subject SC.paper one ok sbb dak2 yg prihatin past kt aq jwpn hahaha..tp paper two yg sdey giler,hmpir sume aq x jwb! mntk jwpn tp sume 2x5 jerk.Cmne lar nnt time PMR arap-arap leh jwb....

Monday, 25 April 2011

Hari yg malang,,,

Assalamualikum!!!
aq nk share ckit story ngn koran psal kjadian2 yg mnimper aq pd 22 April,,
Kejadian yg pertama sperti yg korang tau aq kne pkse ngn bpak aq ptong rmbut botak..so dsbbkn itu utk mngelakkn drpd bengang aq pergi skolh dgn mmakai songkok.Korang nk tau ape yg trjadi?? Membr aq haziq bleh pnjam songkok aq mse pehimpunn,aq x kesah lg aq pon biar jelar..hehe,lps tu Cikgu Nik bleh plak pnggil die buat apr nth? aq ingt kjap so aq biar lar..aq tunggu pnyer tunggu smpai prhimpunn abis,kbngangan mule mnguasai dri huhu,,sprti biaser lpas prhimpunn sume msuk klas lar kn x kn balik..hahax! smpai je kt klas PERGH!!! bengang seyh! sume tngok aq gelak2..dlm ati aq *x gne pnyer aziq.. aq ajk membr2 yg ade tmnkn aq cri aziq sume x nk,siot pnyer mem.smpailarh rehat aq rse x selesa jerk dok klas.mse rehat tubru jmper aziq lega akhirnyer..Kejadian kedua pulak...ape ek?? ha aq dh ingt !!! mse pg kt skolh Apek membr yg x brape betul aq ajk aq kluar lpas smyang jumaat,so aq pon on jelar..ptg tu tpt kol 3 ptg Apek dtg la kt umah aq..tngok die pkai helmet aq pon cri larh helmet kt umah aq yg aq jmper helmet MS88 mcm baek jerkn.haha tp aq x kn pkai kcuali klu trdesak sbb helmet tu dh la x de baizer dgn cap mcm org g kebun jerk! mlas aq nk pkai,so aq mngmbil kputusan utk TIDAK memakai helmet,tp Apek sroh aq pkai gak *prihtin gak die nie hehe,,aq ckp kt die g umah aley dulu amik helmet..smpai kt umah aley ASSALAMUALAIKUM!! x de jwpn yg dterime,6 kali kitorgn bg salam x de org nyaot pon,helmet bnyk aq nk rembat srbe salah plak..so aq truskn larh prjlnn,sblom tu aq tngok mynak moto tnggal suku meter jerk! dsbbkn uamh atok aq dkt aq pon sroh Apek snggah umah atok aq kjp pergi mntk mnyak..brtolak larh dgn tak pkai helmet nyer..smpai jer sme gak,x de org! tp umah x brkunci,aq msuk amik mnyak isiiiii...lpas tu nk brtolak aq job aiskrim kt umah atok aq haha          satu utk aq satu utk Apek..pastu Apek sroh aq ride..aq ride larh dgn tidak mnghiraukn kselamatan,,smpai je kluar ade lori sawit nk msuk kilang *kambing nk msuk kandang haha! tp aq x prasan Apek pon jerit ZYRUL LORI DPN TU!!! aq trus brake emergency trus jatuhlah aq trsmbam..ingt x de pape x alih2 drah mleleh atas muke aq..yg gramnyer Apek x de pape plak tu..sbb die jtuh kt rumput2 aq kt tanah yg brbatu2..huh! aq pon ckp ngn Apek blik umah atok aq bsuh muker..smpai aq sroh Apek siram moto die..aq nk g cuci muke..tngok kt cermin WARGH!!!! kening aq koyak,huaaaa!! cacat muker aq.aq pon Sabo jelaaaaaa..lps tu dh siap sume tu aq nk blik.Apek kte nk lalu dlm,tunjuk lar jln dlm,Pastu Apek singgah Ying Yong jap nk beli CD game,lps dh settle sume kitorang brtolak blik..aq pnyar lah kaber muke aq bengang seyh! pastu smpai lar rumah,aq wat cm biaser jerk..ptg tu bpk aq sroh aq amik die blik kejer,trpkselah sbb die tu dh lar grang yaamat,aq pkai helmet MS88 yg "POWER" tu,smpai jerk bpk aq tngok pelik,,die dh tau aq excidnt mngamuk kt situ jugak! pastu naek moto atas moto bleh lg bebel! pergh x nk cam bngang plak..trpkse tblkn muke yg kokak!smpai mlm die bebel..tutup tlinger ejr lar..smbil die bebel kt ruang tamu aq wat bodoe jer kt bilik siapkn keje skolh..pastu die dh pnatlar agknyer kn,bpk aq g tidoo bru kol lapan,,hehehe..mlm tu aq nk tidoo pkir,bengng! salit! malu! geram sume ade dlm pale otak aq..tu jelah..chow!

Saturday, 12 March 2011

Hari FIRST KT SMKSR

Asalamualaikumm,skang aq nk cite psal ari first aq kat SMKSR,,sblom tu aq mntk maap sbb x dpt nk smbong cite tu ari yg psal aq kt m.a.k sbb pnjang r cite nye mlas nk brainstorm lme2..aq msok smk klu x clap 7.2.2011 klu nk tau sbb ape jngn hrap aq nk g tau huhu..stelah brcuti pnjang slame dkat2 sbulan lbih akhirnye tbe mse aq utk skolh smule,nk msok skolh ni pnye lah susah kne prgi Kluang pastu g JB pastu g Kluang blik waduh!! capek banget! straigh trus lah,first msok jntung aq dbar2 rse...x tau knape smpai je skolh aq g pjabat utk mndftar then aq d'arahkn prgi jmpe ckgu Norazian n yg wat aq trkrjut die nk msokkn aq kt klas 3B!! pergh aq dh r x bleh klas dak2 terejal ni,,aq pujok punyer pujok dpt gak msok klas baik 3KAA3,,msemsok dak klas tu tngah dngar pnrangan hala tuju slpas PMR n bile aq msok ckgu kt dlm klas tu sroh aq prknlkn diri,,x nk mcm bengang plak arn tp nk wat cmne kn,,kne gak lah..nk tau aq brucap cmne? "asalamualaikum,,nme sye muhd azyrul hafieze bin adana,,tnggal kat tmn rekamas 3..dan berasal dri skolh arab kluang" lbih kurang camtu r..bngang beb!! pastu aq p dudok at sblah mamat nme die Azrul..rpenye die pon dak bru tp ddie msok awal thun dan sbb die pndah adalah kne buang sbb wat kes 'fly' huhu *senasib rupenyer..hahax!! lpas ckgu tu kuar aq pon g lar round2 skolh ngn si Azrul tu td..tp aq tngok prangai die sbijik cam kwn aq Mok..mmng sronok ari pertama skolh tp kjap je haha lbih kurang 2 jam je pastu blik...yg sdeynyer bru ari pertama dh kne blik jln kaki isk..isk skali lagi aq bngang,,,nsib bek ade pkcik baek hati tumpang kn..hahax! tulh cite ari pertama aq at smk,,CHOW!!